Hevoset

Sléttu-Eldur frį Sléttu s. 1991

Tuttavallisemmin Slettu tai Enska. Työmoraaliltaan huippuluokkaa oleva islannintuonti, joka kuljettaa iästään huolimatta niin ensikertalaiset kuin kokeneetkin ratsastajat reippaasti maastossa. Ikänsä vuoksi Slettu tekee enää satunnaisesti töitä, pääosin lasten kanssa. Ihana herrasmies!

Drifandi frį Sahala s. 1997

Rakkaalla hevosella monta nimeä- Driffe tottelee myös nimiä Ilpu ja Pilpake. Driffe on suosittu kenttäratsu erinomaisen ravinsa ja laukkansa ansiosta, mutta toimii hyvin myös maastossa. Driffen töltti on vähän vaikea nostaa, mutta löytyy kyllä, kun oikein pyytää. Driffe on oikea monitoimiruuna.

Hervir frį Sahala s. 1997

Herkku-poika on lauman leikkisin hevonen ja lempinimensä veroisesti melkoinen herkuttelija. Herkulla on superpehmeä, vaikkakin hidas töltti, sekä ihana laukka. Herkku on monen lempihevonen.

Huginn frį Galgebakken s. 2009

Hugi rakastaa ihmisten kanssa puuhaamista ja rentoja metsälenkkejä. Ruunan töltti on vielä hieman hakusessa, mutta pehmeä laukka ja kiva ravi löytyy. Joskus laukan alkajaisiksi maastossa saattaa tulla pieni ilopukkikin ;). Hugi toimii myös kentällä.


Askur fra Sųgård s. 2010

Vauhdikkuutensa takia tämä reipas ruuna hurmaa upeilla askellajeillaan yleensä vain kokeineita ratsastajia. Satunnaisesti Askur saattaa olla myös kokemattomien aikuisten alla, mutta ei sovellu kokemattomille lapsille viljakkuutensa takia.


Sindri Nökkvison fra Sųgård s. 2009

Sindri on sympaattinen komea ruuna, joka soveltuu kaikentasoisille ratsastajille. Sindrillä on mukava töltti ja superpehmeä laukka.


Dagfari fra Rųrkęr s. 2005

Dagfari toimii tällä hetkellä lähinnä keulassa, se onkin erittäin hyvä vetohevonen. Dagfari suhtautuu uusiin ihmisiin pienellä varauksella, mutta kun tutustuu lähemmin niin huomaa, että jäyhän ulkokuoren alla on lempeä herrasmies.

Julia frį Sahala s. 1998

Juuliska on laumamme tukkajumalatar, vankka ja pyöreähkö tamma. Vaikka Juuliska on erittäin reipas ja herkkä, se soveltuu oikein hyvin myös ensikertalaisille. Juuliskalla on erittäin pehmeä ravi ja se korvaakin usein hitusen vaikeasti löytyvän töltin.

Silfurdögg frį Įlfhólum s. 2003

Döksy eli Dökkis on äidillinen tamma, joka suhtautuu rauhallisesti kaikkeen, mitä ympärillä tapahtuu.

Mammalomansa jälkeen, Dökkis palailee pikkuhiljaa maastoratsun hommiin ja sen selässä pääseekin kokemaan hienoja askellajeja.


Nįttfaradis fra Kongehųj s. 2007

Tuttavallisemmin Natu omaa helposti nousevan tasaisen töltin. Kiltti tamma ei pidä itsestään turhaa meteliä. Rauhallisen luonteensa ansiosta Natu käy myös aloittelijoille, vaikka saattaakin toisinaan kokeilla aloittelevan ratsastajan johtajuutta.


Esja fra Kongehųj s. 2006

Pikkuinen, reipas ja pippurinen, mutta kiltti tamma on valloittanut useita
sydämiä. Hyvä töltti, reipas rullaava laukka ja pieni pilke silmäkulmassa... ;)


Loa fra Mathiashave s. 2004

Loa on päättänyt tarvitsevansa laumassa henkilökohtaisen tilan ja viihtyy
siksi hieman erillään muista. Maastossa tamma pysyy porukan mukana ja on eteenpäinpyrkivä, sekä vauhdikas. Loan toimiikin parhaiten vetäjänä reippailla maastoilla. "Tammamainen" luonne näkyy joskus hoidettaessa...

Dķs frį Dalvik s.2007

Dis on upea 1-palkittu Islannintuonti, jonka keskittyy pääasiassa jalostustoimintaan.

Tämä tamma osaa tuoda itsensä ilmi ruoka-aikana hörisemällä ja kuopsuttelemalla, mutta heinätukon saatuaan se rauhoittuu nautiskelemaan eväistä ja ihmis- tai lajitoveriensa seurasta Dis on töissä vain satunnaisesti, vaikka se omaakin unelmapehmeät askellajit.


Kuvassa myös Disin orivarsa Spaši fra Kinahmi vuodelta -21.


Įstrķšur fra Kinahmi s. 2017

Įsta on topakka pikkuriiviö ja tallimme ensimmäinen oma kasvatti. Pikkuneiti on myös omistajiensa ja muun perheensä silmäterä.

Asta on nyt käynyt syksyllä -21 "eskarin ja jatkokoulutuksen jälkeen, se aloittelee pikkuhiljaa ihan oikeita ratsun hommia.


Flugsęl fra Kinahmi s. 2018

Tämä ihana pikkutamma rakastaa kaikkia ja kaikkea, eniten rapsuttelua. Flykky on kova juttelemaan ja juoksemaan. Leikkisä neitokainen on hyvin rakas perheelleen.

Flykky aloittaa "eskarin" talvella 22-23 ja toivottavasti siitä saadaan mukava ratsu maastoiluun.

Flykky on myynnissä, jos sopiva koti löytyy. Kysy lisää Hannalta.